Veterinarska mikrobiologija za odgajivače

Februar će u VetLab laboratoriji biti MESEC REPRODUKCIJE. Posvetićemo se analizama koje su važne za temeljnu pripremu razmnožavanja pasa. Podsetićemo se koje sve analize treba uzeti u obzir i po potrebi koristiti u procesu parenja, graviditeta, pred štenjenje i u prvim nedeljama života štenaca.

Kako bismo podigli svest o važnosti preventivne nege, omogućili smo i popust na neke mikrobiološke analize. Zato će tokom celog MESECA REPRODUKCIJE biti snižene cene za vaginalni bris i bris prepucijuma:

1. Mali antibiogram 15%
2. Veliki antibiogram 20%

Za više informacija i pre odabira bilo koje analize, obratite se svom veterinaru. Samo stručno lice može donositi zaključke na osnovu kliničkog preglede, anamneze i laboratorijske dijagnostike. Nemojte na svoju ruku davati bilo koje lekove. Više o pripremi za mikrobiološke analize pročitajte OVDE.

Prevencija

Podsećamo da je preporuka da se ove analize rade pre parenja, a da se bris vagine ponovi i pred štenjenje, zbog mogućnosti prenosa infekcija.
parenje pasa

Veterinarska mikrobiologija obuhvata sledeće analize:

Vaginalni brisevi – Brisevi prepucijuma – Mikrobiologija mleka

Opis analize: Analizom izolujemo i identifikujemo patogene bakterije, odnosno bakterije koje mogu izazvati kliničke promene, neuspela parenja i u najgorem slučaju uginuća štenaca. Analiza obuhvata i antibiogram – ispitivanje osetljivosti izolovane bakterije na određene antibiotike. Analiza se preporučuje pre parenja i kod mužjaka i kod ženki, kao i pred štenjenje kod kuja.

Prednosti naše analize:

  • Validni rezultat iz veterinarske laboratorije
  • Antibiogram sa antibioticima koji mogu da se daju skotnim kujama i štencima
  • Testiranje na 12 ili 24 antibiotika
  • Jedini radimo po CLSI i EUCAST standardima
  • Na raspolaganju su vam konsultacije, odnosno tumačenje rezultata od naših stručnjaka
bris eswab

PROGESTERON KOD KUJA ⇒

PRAVO VREME PARENJA ⇒