Najčešće analize: Dijareja profili

Koprološki pregled
Ovaj pregled zahteva uzorak fecesa koji se potom analizira u cilju otkrivanja i identifikacije parazita. Kada životinja ima problem sa stolicom, ovo je neophodno, mada ne uvek i dovoljno, da bi se ustanovio uzročnik.

Za odgajivače je benefit što ujedno, negativan rezultat predstavlja dokaz uspešno izvršenog čišćenja od parazita i povećava tržišnu vrednost štenaca.

Koprokultura

Kao i prethodna, ova analiza fecesa spada u prvi korak pri otkrivanju uzroka zdravstvenog problema probavnog sistema. Iz malog i velikog antibiograma veterinar dobija informaciju o prisustvu bakterija i gljivica (ali ne i o prisustvu parazita).

Koprokultura + Koprološki pregled
Kombinacija navedenih analiza je sveobuhvatnija i predstavlja sigurniji izbor kada je u pitanju utvrđivanje uzročnika problema. Ukoliko nema parazita, odgovor će biti u koprokulturi, i obrnuto. Takođe, obe analize se rade iz istog uzorka, pa je čitava procedura jednostavnija i nema duplog uzorkovanja. Tako štedimo i vaš novac, ali i vreme – koje je često od presudne važnosti u lečenju životinja!

Dijareja profili
Ovi sveobuhvatni paketi analiza osmišljeni su tako da iz jednog uzorka pruže sve odgovore. Dok prethodna kombinacija analiza otkriva najčešće uzročnike problema, Dijareja profili su tu da pokriju i sve drugo (Giardia, Parvovirus..). Za ovu analizu se treba odlučiti kada ne postoji mogućnost da se suzi izbor „sumnjivih“ uzročnika, ili kada je reč o većem broju pasa na jednom mestu (odgajivačnice, azili itd.). Svaka od ovih analiza može biti sa malim i velikim antibiogramom.

Dijareja profil – Mali ili veliki antibiogram

Juvenilna dijareja profil – Mali ili veliki antibiogram

Odgajivačnice dijareja profil – Mali ili veliki antibiogram

Imate pitanja?
Naši stručni savetnici će Vam pomoći da razrešite dilemu.
Ne ustručavajte se da nas kontaktirate i u prijatnom razgovoru otkrijete koje analize preporučujemo.

POGLEDAJTE I DRUGE NAJČEŠĆE ANALIZE ⇒

VetLab_becej_fbcover