• 28 NOV 17
  • 0
  6 načina na koje možete pripremiti svog ljubimca za zimske dane

  6 načina na koje možete pripremiti svog ljubimca za zimske dane

  Hladno vreme donosi raznovrsne pretnje za vašeg ljubimca, tako da je najpametnije unapred se pripremiti. Niske temperature, ako se ne pripremite dobro, mogu dovesti do promrzlina, dehidratacije i hipotermije. Kako se kaže bolje sprečiti nego lečiti! Evo korisnih saveta kako sprečiti.

       1. Odvetite svog ljubimca kod veterinara na pregled

  Hladno vreme može izazvati razne nelagodnosti kod životinja koje imaju aritritis, kožne probleme i druge ždravstvene probleme. Pregledom veterinara ćete biti sigurni da je vaša životinja zdrava i spremna da se suoči sa hladnim vremenom. Takođe koliko vremena i u kojim količina bi trebalo da provede napolju po hladnoći.

  Ovde možete pronaći najbližeg veterinara!

       2. Pripremite svog ljubimca pre izlaska napolje

  Zaleđene ulice i staze mogu biti neprijatene a i opasne po pse, pogotovo ako su posute proizvodima protiv klizanja. Preporučuje se da psu namažete šape vazelinom ili da nabavite čizmice koje bi zaštitile šape.

       3. Kupite svom ljubimcu garderobu za hladno vreme

  Zimska garderoba je od velike pomoći, pogotovo za pse koji nemaju podlaku da ih greje. Što pre naviknete svog ljubimca da nosi jaknicu, džemperić, čizmice to bolje. Naviknite svog ljubimca još od malena na garderobu i tako će biti lakše obući ga kada zima udari!

       4. Ne prekidajte sa lekovima protiv buva

  Buve ne nestanu kada vreme zahladni, one se na razne načine mogu uvući u toplije prostorije i zato ne prekidajte sa zaštitom svog ljubimca. Buve vole toplo okruženje i naćiće način da ga se dočepaju. Takođe treba znati da buve mogu da se sakriju i na par nedelja, par meseci i da se pojave ponovo kada im uslovi odgovaraju.

       5. Postepeno navikavajte svog ljubimca na niske temperature

  Ukoliko vaš ljubimac većinu vremena provodi u toplom domu, počnite polako da ga navikavate na niže temperature. Postepeno izvodite svog ljubimca napolje, u početku na kratko pa sve duže i duže. Na ovaj način će mu hladno vreme biti manje dramatično.

       6. Putovanje u zimskom periodu

  Ukoliko planirate da svog ljubimca vodite na planinu ili neku drugu zimsku destinaciju bitno je da pripremite sve što je potrebno unapred. Ako vaš ljubimac prima insulin, lekove protiv bolova ili drugo, jako je bitno da sve od potrebnih lekova imate sa sobom u slučaju da niste u mogućnosti da ih nabavite. Ponesite sa sobom više hrane nego što vaš ljubimac inače konzumira, zimsku garderodu i spremni ste za super zabavu u toku zimskih čarolija!

   

   

   

  Leave a reply →

Photostream